Denne side understøttes ikke optimalt i Internet Explorer. Vi anbefaler derfor, at du benytter en anden browser (fx Google Chrome, Edge, Firefox etc.)

Bolind Recirk - brugte hvidevarer til reparation og genbrug

Bolind Recirk - brugte hvidevarer til reparation og genbrug

Hvis en brugt hvidevare ikke kan repareres, afmonteres brugbare reservedele, inden de skilles ad og affaldssorteres. De affaldssorterede dele leveres dernæst til en officiel, dansk genbrugsstation.

 

Hver gang vi leverer og monterer nye hvidevarer, tilbyder vi at bortskaffe de brugte hvidevarer på miljømæssig forsvarligt vis.

 

De hvidevarer vi får retur, overdrager vi til vores samarbejdspartner Recirk.

Både Recirk og vi er medlemmer af Elretur, der er en non-profit organisation, hvis formål er at håndtere producentansvaret for bl.a. udtjente hvidevarer og arbejde for mere og bedre genanvendelse af produkter i EU.

 

Reparation og klargøring til gensalg

I praksis foregår det således, at de brugte hvidevarer, vi overdrager til Recirk, registreres i en app, så der er 100% overblik over, hvilke og hvor mange hvidevarer vi får retur, inden vi indleverer de brugte hvidevarer hos Recirk.

De indleverede, brugte hvidevarer gennemgås og kategoriseres. Så vurderes det, hvilke hvidevarer der kan repareres og genbruges.

60% af de brugte hvidevarer eksporterer Recirk til Norge. Et fornuftigt alternativ til andre europæiske lande syd- og østpå.

De reparerede hvidevarer, som Recirk sælger, udstyres alle med et unikt tagnummer (ifølge aftale med Elretur). En database ligger inde med specifikationer på ”gamle” hvidevarer, så når der sættes en brugt hvidevare til salg, hentes der specifikationer i databasen, så kunden får alle informationer, som hvis det var en ny model. Desuden ydes der 2 års garanti på de brugte hvidevarer.

Hvis en brugt hvidevare ikke kan repareres, afmonteres brugbare reservedele, inden de skilles ad og affaldssorteres. De affaldssorterede dele leveres dernæst til en officiel, dansk genbrugsstation. Kasserede hvidevarer opgøres i vægt, så jo mere der genbruges, jo mindre belastes miljøet med CO2.

Samarbejde med Finderiet

Sideløbende har vi også indgået et samarbejde med Finderiet, der ejes af den erhvervsdrivende socialøkonomiske fond Goggs Fonden Randers, hvis formål er at skabe flere arbejdspladser til borgere med nedsat arbejdsevne samt tilbyde uddannelse for unge med særlige behov.

Finderiet aftager brugte hvidevarer, hvor unge med særlige behov, og som i dag står udenfor arbejdsmarkedet, trænes i at lave simple reparationer, hvorefter de renoverede hvidevarer sælges i deres genbrugsbutik.

Indtægten herfra går ubeskåret til Finderiet og deres arbejde med at uddanne borgere med nedsat arbejdsevne samt unge med særlige behov.

 

Vil du høre mere om Bolind Recirk

Ring mig op

 

Gå til toppen