Denne side understøttes ikke optimalt i Internet Explorer. Vi anbefaler derfor, at du benytter en anden browser (fx Google Chrome, Edge, Firefox etc.)

Om Bolind

Jens Otto Krag / Foto: Douglas William
Jens Otto Krag / Foto: Douglas William

Idéen om en indkøbscentral

Det startede i 1945, hvor det efter anden verdenskrig var svært at opdrive byggematerialer i god kvalitet, og hvor priserne var præget af kulisseaftaler. Derfor foreslog Byggefagenes Kooperative Landssammenslutning at oprette et fælleskontor for indkøb og import af byggematerialer, så den danske arbejder kunne få ordentlige boliger, der var til at betale.

De næste år arbejdede Byggefagenes Kooperative Landssammenslutning, Fællesorganisationen af almennyttige danske Boligselskaber (nu Boligselskabernes Landsforening) og Det Kooperative Fællesforbund videre med idéen. Sidstnævnte sendte bl.a. Jens Otto Krag til England for at undersøge mulighederne for import af rør og sanitet. Importdelen var ikke mulig, men det var idéen om en indkøbscentral.

Ud over de tre initiativtagende organisationer var fagbevægelsen og FDB aktive i arbejdet, og ved den stiftende generalforsamling d. 22. maj 1947 foreslog FDB’s Kaj Nielsen navnet A/S Bolind – og sådan blev det.

Gå til toppen