Denne side understøttes ikke optimalt i Internet Explorer. Vi anbefaler derfor, at du benytter en anden browser (fx Google Chrome, Edge, Firefox etc.)

Om Bolind

Jens Otto Krag / Foto: Douglas William
Jens Otto Krag / Foto: Douglas William

Idéen om en indkøbscentral

Det startede i 1945, hvor det efter anden verdenskrig var svært at opdrive byggematerialer i god kvalitet. Derfor foreslog Byggefagenes Kooperative Landssammenslutning at oprette en indkøbscentral for indkøb og import af byggematerialer, så den danske arbejder kunne få ordentlige boliger, der var til at betale.

Ud over Byggefagenes Kooperative Landssammenslutning, Fællesorganisationen af almennyttige danske Boligselskaber (nu Boligselskabernes Landsforening) og Det Kooperative Fællesforbund, var fagbevægelsen og FDB aktive i arbejdet. Ved den stiftende generalforsamling d. 22. maj 1947 foreslog FDB navnet A/S Bolind – og sådan blev det.

Bolind blev i 2024 en del af hvidevarekoncernen Whiteaway Group, som sælger, distribuerer og monterer hvidevarer og andre produkter til private hjem og erhvervskunder i Danmark, Sverige og Norge. Bolind er i dag den største leverandør til danske boligorganisationer.

Gå til toppen