Denne side understøttes ikke optimalt i Internet Explorer. Vi anbefaler derfor, at du benytter en anden browser (fx Google Chrome, Edge, Firefox etc.)

Whiteaway Groups opkøb af Bolind godkendt af aktionærer og konkurrencemyndighederne

 Whiteaway Groups opkøb af Bolind godkendt af aktionærer og konkurrencemyndighederne

6. februar 2024

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har nu godkendt Whiteaway Groups opkøb af Bolind og der er opnået accept fra aktionærerne i Bolind. Opkøbet understøtter Whiteaway Groups ambition om at vinde det danske B2B-marked for hvidevarer.

Kort før nytår indgik Whiteaway Group en aftale om opkøb af Bolind A/S, som er den største leverandør til boligorganisationer i Danmark. Aftalen er nu blevet godkendt af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen ligesom der er opnået accept fra alle aktionærerne i Bolind.

 

”Vi er naturligvis rigtig glade for, at handlen nu er faldet endeligt på plads. Bolind har et unikt kendskab til den almene boligsektor i Danmark – stærkt understøttet af dygtige medarbejdere og loyale kunder, som vi glæder os til at byde velkommen i Whiteaway Group”, siger Thomas Zeihlund, som er CEO i Whiteaway Group, som sælger hvidevarer til privat- og erhvervskunder i Danmark, Sverige og Norge.

 

Med opkøbet af Bolind forfølger Whiteaway Group sin overordnede vækststrategi, hvor ambitionen blandt andet er at vinde det danske B2B-marked for hvidevarer. Særligt de seneste år har hvidevarekoncernen oplevet store vækstrater på salg til professionelle og erhverv – både gennem Whiteaway Erhverv, men også gennem de 68 Skousen butikker i Danmark.

Et perfekt match

Hos Bolind A/S er der stor glæde at spore over at aftalen nu er endelig godkendt. Ud over en godkendelse fra konkurrence- og forbrugerstyrelsen skulle opkøbet også godkendes af alle aktionærerne i Bolind, som bestod af en række almene boligforeninger.

 

Jeg vil gerne sende en stor tak til alle Bolinds aktionærer, der konstruktivt og positivt har bakket op om salget af aktierne. De hidtidige aktionærer overdrager nu ”stafetten” til Whiteaway Group, og jeg er helt sikker på at de er i gode hænder der, og jeg ønsker i den forbindelse at takke for samarbejdet,”, siger Peter Andersen, som indtil nu har været direktør i Bolind og som overgår til en rolle som Sales Director & Head of Integration.

”Bolind har en fantastisk historie, som rækker mere end 70 år tilbage i tiden. Vores ambition er klart at videreudvikle og styrke Bolind-brandet imod boligsektoren og styrke den position, som de allerede i dag har på markedet, slutter Thomas Zeihlund og understreger, at Bolind også fremover vil operere som et selvstændigt selskab.

 

Bolind omsatte i 2022 for 240 mio. kr.

Om Whiteaway Group

Whiteaway Group sælger, distribuerer og monterer hvidevarer og andre produkter til private hjem i hele Danmark, Norge og Sverige. Privatkunderne serviceres gennem 12 webshops og i 87 lokale franchisebutikker. De primære brands er Skousen, Tretti og Whiteaway. Whiteaway Group har ligeledes et dedikeret team til at håndtere et stigende antal erhvervskunder. Hvidevarekoncernen beskæftiger 280 ansatte på tværs af Skandinavien.

Om Bolind

Danmarks største leverandør til boligorganisationer blandt andet via webshop. Bolind blev for mere end 70 år siden skabt af boligorganisationerne selv.

Yderligere information

For yderligere information eller interviewaftale med direktør i Whiteaway Group Thomas Zeihlund eller direktør i Bolind Peter Andersen:

Gå til toppen